Natuurverbindingsactiviteiten

IMG_2964

 

Wat

Sinds 2010 organiseert Klank en Kleur ook kampjes en activiteiten voor kinderen. Wat begon als het uitnodigen van vriendjes is uitgegroeid tot een volwaardig natuurprogramma.

Verbinding met Natuur staat centraal in alle activiteiten: natuurbeleving is zowel het vertrekpunt als het doel. Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat kinderen dit soort ongestructureerd spel in de natuur met leeftijdsgenoten nodig hebben. Het werkt stimulerend op emotioneel, mentaal en sociaal vlak en dit komt ten goede aan de ontwikkeling van doorzetting, sociale vaardigheden, ondernemerschap, probleemoplossend vermogen en creativiteit in het algemeen. In het contact met de Natuur vinden kinderen energie én rust, vertrouwen in zichzelf en ervaren ze de essentieel voedende kracht van de Natuur.

Onze programma’s worden steeds zo opgebouwd dat er een evenwicht is tussen gestructureerde en  ongestructureerde  activiteiten. Uiteraard steeds onder toezicht naar veiligheid en welzijn van elk kind en hun omgeving.

Enkele voorbeelden van activiteiten zijn het maken van een blote voetenpad, zintuigelijke waarnemingsspelen, knutselen met natuurelementen, vrij spel in het bos en bij water.

Elk kamp biedt aandacht aan het specifieke seizoen. Tijdens de zomer helpen we boer Jen, ‘De Witte Beek’, met het werken op het veld. ’s Middags koken we met de oogst. Tijdens het winterkampje maken we lichtjes en verbinden dit met de donkere periode.

Creatief Natuurwerk gebeurt steeds in kleine groepen zodat de begeleiding per kind optimaal is.

 

Wanneer

Meerdaagse kampjes (telkens van 9u tot 16u met opvang van 8.30u tot 17u)

Zomerkampje           ma 3 juli tot en met do 6 juli 2017            op het veld ‘De Witte Beek’           VOLZET

Zomer Bos kampje ma 21 aug, di 22, woe 23, do 24 aug         in ’t Bosje’ in Bierbeek VOLZET

Herfstkampje           ma 30 en di 31 oktober 2017                      in ’t Bosje’ in Bierbeek VOLZET

Winterkampje

Krokuskampje

Paaskampje

Kleuterkamp

Wilde woensdagen of DE NATUURSCHOOL

Telkens op de 2de en 4de woensdag namiddag van elke schoolmaand (excl de schoolvakanties) in het Bosje te Bierbeek ism Woudkracht.

Activiteit van 13.30u tot 17u. Samen lunchen kan vanaf 12.30u, opvang voorzien tot 17.30u.

We baseren ons op de ‘core routines’ of de kern routines beschreven in het boek ‘Cayote Guide’ van Jon Young. Deze oprichter van de Wilderness Awareness School beschreef deze kern routines vanuit jarenlange samenwerking met inheemse volkeren wereldwijd. Ze tonen ons hoe we ons terug met onze oorsprong kunnen verbinden. Deze ware natuurconnectie leert ons doorzetting, schoonheid, moed, samenwerking, verantwoordelijkheid, zorg, mildheid, rust, inlevingsvermogen, geduld, … en biedt ons een plek om te spelen en te zijn.

Binnenkort wordt gestart met school- en zaterdagsactiviteiten. Interesse? graag een seintje! Een project op maat wordt uitgewerkt.

Subsidiëring is wenselijk zodat we ‘alle’ kinderen kunnen blijven uitnodigen!

 

Seizoensactiviteiten

Dromen zaaien

Licht en Donker

 

Voor wie

Kinderen van 5 tot 12 jaar tenzij enkel voor kleuters.

Binnenkort ook voor jongeren vanaf 12 jaar

 

Prijs

Een bedrag tussen 25 tot 30 euro per dag  – inclusief lunch, 10uurtje, 4 uurtje, drank, verzekering en ervaren begeleiding!

Als de prijs een belemmering vormt, neem contact.

 

Vragen en inschrijven via anne@klankenkleur.net