Bezoek aan ECOlonie, Vogezen

Goed om hier enkele dagen te zijn. Ecolonie is een rustige plek te midden van de natuur waar met aandacht en respect geleefd wordt. De geiten zorgen voor melk en kaas, er wordt brood gebakken en ook lekkere appel-kaneel broodjes !!, groenten worden ter plaatse geteeld en de kippen zorgen voor eitjes.

Samen met Irene een workshop gevolgd ivm Glaswerk. We zochten handgeblazen stukjes glas uit en kleefden die met silicone !! (goed om weten dat dit lukt) op een glazen vaasje. De volgende dag werd met voegsel (ook al goed om weten) de lege stukjes ertussen gevuld. Mooi resultaat vooral bij het zonlicht of een kaarsje.

De Natuurspeurtocht bracht ons naar mooie plekken op dit domein: met riet omheind waterpoeltje, een oude ommuurde kruidentuin, een tienstammige boom, het bijenhuisje, een dodeca√ęder, de japanse klimoven,¬† … Met dank aan de vrijwilligster die de tocht maakte en ja we waren blij haar nog enkele tips ter aanvulling te kunnen geven (-;

Geef een reactie