planten determineren

Gisteren met Elena op stap hier in de omgeving met een boekje ‘Wilde Bloemen in Europa’

Oh wat zou dit zijn? een wit bloempje dat zomaar op de rots kan groeien… ok vraag 1: is de bloem groen of bruin ga naar tabel 1. Is de bloem niet groen of bruin ga naar vraag 2. Vraag 2 … Vraag 5 … enzo verder; oh ja kroonbladen wat is dat? en het vruchtbeginsel waar vinden we dat? oh ja 4 kroonbladen die recht tegenover elkaar staan … ja dat is het, witte krodde, de beschrijving klopt. Oh en wat is dit? een paars bloempje .. we gaan op zoek, komen bij bloemetjes uit die absoluut niet kloppen en keren weer terug naar eerdere vragen … oh zou het dit kunnen zijn ?  Nee, waar zijn we de mist in gegaan? Oh ja daar misschien! en dit ? … een zoektocht, boeiend en leuk!

Om nog eens te doen!

Gelukkig is het ‘Wilde bloemen boekje’ in het Nederlands! Maakt het toch al iets eenvoudiger!

 

 

Geef een reactie