Wat neem je zoal mee als je 6 weken weggaat?

tja

hoe doe je dat? wat neem je mee? wat niet?

we hadden:

  • elk haar/zijn eigen koffer of rugzak met kleren – is handig als je ’s avonds ergens toekomt en snel in bed wil, dan kan elk zijn spulletjes nemen en de rest blijft gewoon in de koffer
  • weinig kleren !
  • wasmiddel, touw en wasknijpers – aparte zak, makkelijk herkenbaar
  • een koffertje met knutselspullen : gekleurd papier, stiften, schaar, plakband, lijm, potloden, slijper, gom, bol wol, haakpen (kan ook zonder als je vingerhaakt), kraaltjes, stofjes vilt, stukjes stof, naaigaren, gekleurde draad, gekleurde lintjes, beetje crèpe papier, .. – handig en leuk zeker op regendagen, en ook om zelf gemaakt geschenkjes achter te laten of om met mensen waar je de taal niet van kent iets samen te doen !
  • koffertje met gezelschapspellen : uno, mens erger je niet (had ik echt willen achterlaten), gewoon kaartspel, mikado, reis stratego, … – hier ook handig en leuk ook voor ’s avonds de dag samen af te ronden
  • een zak met boeken !! wij hadden elk 4 boeken, maar voor onze oudste was dat veeel te weinig – in het buitenland vind je geen nederlandstalige boeken
  • een bak met schoenen – is gedurende de reis kunnen verdwijnen – gelukkig – nam nogal veel plaats in – en de sneeuwschoenen konden in de valies gestopt worden met winterspullen die we tweede helft van de reis in de auto lieten
  • elk kind een eigen tas met met schoolspullen
  • bovenop 2 freesbees om mee te spelen onderweg of bij een stop
  • in de auto: een mandje met spelletjes, invulblaadjes, strips, koekjes, drankjes, potlood, slijper, knuffel, dekentje, … en ook handig luisterdingetje om te luisteren naar verhalen – en nee we hadden geen dvd’s mee !

en nee laat je niet verleiden door op het einde, nadat je alles netjes hebt uitgekiend wat wel mee mag en wat niet en niet toch dan nog ‘oh ja dit’ en ‘oh ja dat’ want er is toch nog wel een gaatje … want te vaak moet alles eruit en er terug in !!

tja aan de hand van de spullen zou ik het reisverhaal ook kunnen schrijven…

wordt vervolgd dus !

Geef een reactie